TYÖTERVEYSPSYKOLOGI, AIVOTUTKIMUKSESTA VÄITELLYT PST

Mona Moisala

Tilaa aivoguru työpaikallenne

Aivot ovat ajatustyöläisten tärkein työkalu. Töissä koettu kiire, keskeytykset, sälähommat ja multitasking ovat johtaneet siihen, että aivomme ovat kovalla koetuksella joka päivä. Aivotutkimuksesta väitellyt Heltin työterveyspsykologi Mona Moisala tietää, miten työtä voi tehdä aivoystävällisesti niin, että se tukee keskittymiskykyä ja työssä jaksamista.

Mona luennoi ja kouluttaa aivonäkökulmasta muun muassa työntekijöiden motivoinnista, tehokkaasta viestinnästä sekä tunteiden yhteydestä vuorovaikutustaitoihin ja päätöksentekoon. Mona yhdistelee kaikissa koulutuksissaan uusinta aivotutkimustietoa käytännön esimerkkeihin ja harjoituksiin, niin että osallistujille jää käytännön työkaluja, joita hyödyntää omassa työssään vaikka heti.

 

Tilaa Mona valmentamaan

Verkkovalmennukset ja luennot (1 h)

Work hard, but smart

Konkreettisia tapoja joilla työtä voi organisoida aivoystävällisemmäksi. Keskeytysten, multitaskingin ja silpputyön vähentäminen lisää hallinnan tunnetta ja keskittymiskykyä. Lopputuloksena olet tehokkaampi, mutta virtaa riittää vielä työpäivän jälkeenkin.

 

Etätyöskentely aivoystävällisesti

Hyvään rytmiin ja flow-tilaan pääseminen voi olla kotikonttorilla välillä haastavaa. Etätyöaikana oman työn toimiva organisointi ja aivoystävälliset työtavat ovat entistä tärkeämpiä. Omaan työpäivään on etätöissä enemmän vaikutusmahdollisuuksia, joten nyt on juuri oikea aika laittaa omat työtavat kuntoon!

 

Luovuus ja aivot – kuinka ruokkia luovuutta
ja flow-tilaa kiireen keskellä?

Kiire ja luovuus eivät sovi hyvin yhteen. Ideat eivät virtaa kun takaraivossa jyskyttää aikapaine. Luova työskentely ja ideointi kuuluvat kuitenkin yhä useampaan työnkuvaan alasta riippumatta. Kuinka luovuutta voi ruokkia myös kiireessä, ja kuinka flow-tilaan pääsemistä voi parhaiten edesauttaa?

 

6h työpäivä – utopiaa vai nerokasta?

Mitä aivotutkimus kertoo ihmisen työtehosta työpäivän aikana? Onko ajatustyöläisen realistista tehdä joka päivä 8h töitä? Luennolla opit miten työpäivä kannattaa jaksottaa niin että aivojen toiminta olisi päivän aikana optimaalista työtehon tukemiseksi.

 

Korona-ajan vaikutukset aivoihin

Korona-aika on haastanut aivojamme monella tavalla. Arkisten rutiinien puute, epävarmuus ja huoli tulevasta vaikuttavat aivojemme kykyyn käsitellä tietoa. Luennolla käydään läpi tekijöitä jotka ovat korona-aikana erityisesti kuormittaneet aivoja, ja tapoja vaikuttaa näihin. Tavoitteena on antaa kuulijoille henkistä hyvinvointia ja jaksamista tukevia työkaluja.

 

Aivoystävällinen esiintyminen

Me kaikki tiedämme, minkälainen on huono presentaatio: kalvosulkeiset, joista kuulijalle ei jää mitään mieleen. Esiintymistaitoja on onneksi helppo kehittää. Yksinkertaisillakin kikoilla omia presentaatiota voi muokata niin, että oma ydinsanoma jää varmasti kuulijoiden mieleen. Lopputuloksena on esitys joka on mielenkiintoinen, mukaansatempaava, ja mieleenpainuva.

Esihenkilö- ja HR-valmennukset  (2 h)

Työntekijöiden motivointi aivojen näkökulmasta

Mitä aivotutkimus kertoo meille siitä mikä ihmistä motivoi? Kuinka sisäistä motivaatiota voi parhaiten ruokkia? Miten työntekijöiden oma-aloitteisuutta, innostusta ja yritteliäisyyttä voisi tukea? Neurotieteellinen lähestymistapa tuo aivan uusia näkökulmia työntekijöiden motivoimiseen.

 

Aivoystävällinen viestintä

Aivot pystyvät vastaanottamaan kerrallaan vai hyvin rajallisen määrän tietoa, ja tiedon tallentuminen pitkäkestoiseen muistiin vaatii otolliset olosuhteet. Valmennuksessa pureudutaan siihen, kuinka työpaikan sisäistä viestintää voidaan muokata aivoystävällisemmäksi. Valmennuksessa puhutaan mm. viestintäkanavien optimaalisesta hyödyntämisesta, tehokkaista kokouskäytännöistä, sekä oman viestin tiivistämisestä.

 

Aivoystävällinen johtaminen

Tässä kokonaisuudessa yhdistetään edellisen kahden luennon sisältö sekä perehdytään vielä syvemmin siihen, miten aivotutkimusta voi hyödyntää henkilöstöjohtamisessa. Tavoitteena on tuoda kokeneillekin esimiehille ja HR:lle uusia näkökulmia työntekijöiden jaksamisen ja työtehon tukemiseen, sekä oman työnsä kehittämiseen.

Workshopit (1,5 h)

Tunneaivot työyhteisössä

Empatian ja tunteiden tarttumisen aivoperustan ymmärtäminen toimii pohjana tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukemiselle ja yhteisöllisyyden kokemusten luomiselle. Workshop-muotoiseen koulutukseen sisältyy alustus, harjoituksia, paritehtäviä ja yhteistä keskustelua.

 

Aivoystävällisempi työyhteisö

Workshopissa työstetään juuri teidän työyhteisönne tai tiiminne tapoja tehdä töitä. Monilla työpaikoilla kärsitään siitä, että työ keskeytyy jatkuvasti, ja kalenteri täyttyy turhalta tuntuvilta kokouksilta ja sälätyöltä. Tavoitteena on järkevöittää sisäistä viestintää sekä muita yhteisiä toimintatapoja niin, että kaikilla olisi mahdollisuus saada rauhassa keskittyä omaan ydinosaamiseensa.

 

Luovuus

Työympäristön täytyy tarjota luovuudelle sopivat puitteet, mutta niin yksilö kuin organisaatio voi tietoisesti kehittää ja ruokkia sitä. Parhaimmillaan luovuus linkittyy flow-tilan kokemiseen. Workshopissa keskustellaan ja tehdään käytännön harjoituksia joiden tavoitteena on tukea luovaa työskentelyä kiireenkin keskellä.

Henkilökohtainen coachaus 

Opi lisää oman työn organisoinnista ja työtapojen tuunaamisesta aivoystävällisemmiksi. Hyödyt valmennuksesta jos koet työpäivän aikana lähinnä reagoivasi pyyntöihin ja pomppivasi jatkuvasti erilaisten työtehtävien välillä. Valmennuksen aikana pureudumme hyvin käytännöllisellä tasolla juuri sinun työtapoihisi. Löydämme sinulle parhaiten sopivat tavat muokata työsi tekemistä niin, että lisäät hallinnan tunnetta ja vaalit työtehoa, kuitenkin aivoja hellien.

 


Kiinnostuitko?

Tilaa Mona valmentamaan!

Ota yhteyttä lomakkeella ja pyydä tarjous

 

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi lomakkeen, antamasi tiedot tallennetaan Heltin markkinointirekisteriin. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme täältä.